Top

Kender du en ung med angst? Skaf ham eller hende en god samtalepartner

Du kender helt sikkert en ung mand eller kvinde, som ikke trives. Som isolerer sig, er skoletræt, virker stresset. Overvej at byde ham eller hende på te og lyt.

Mange unge har trængsler, som kan virke voldsomme, men det er min erfaring at de i en del tilfælde kan forløses ved en voksen, tryg samtalepartner, der er god til at lytte.

Lyt og vent med gode råd

Lyt uden straks at give 1000 råd, selvom det er fristende.

Selv var jeg i ungdommen heldig at have to voksne samtalepartnere, Bodil og Inge. De var mine veninders mødre, og jeg altid var velkommen hos dem til en kop te. De satte sig ned, når jeg kom og spurgte nysgerrigt og fordomsfrit. Fordi de ikke var min mor, fik de lov at se en del mere, end jeg ellers viste frem. Det gav mig en oplevelse af at være vigtig, mindre skrøbelig og voksen på en rar måde.

Tiden til at lytte på den måde mangler du måske. Og unge i dag har nok større udfordringer end deres forældre havde som unge. Og de et andet og større ordforråd om deres problemer. De bruger ord som angst, depression og stress, så det kan lyde voldsomt. Hvis du som voksen samtalepartner oplever at det her, er mere end jeg kan klare, så send den unge i retning af en livsklog terapeut som mig.

Filed under: Top